Karting er stedet, hvor de fleste af verdens mest berømte racerkørere er begyndt at dyrke motorsport. Der har de fleste lært at håndtere en gokart, at konkurrere mod hinanden - og være sammen med hinanden. For selv om en rigtig racerbil på mange måder kører som en gokart, behøver man ikke at skulle satse på en professionel racerkarriere for at køre gokart. Gokartsporten kan dyrkes af alle generationer, både piger og drenge og frem for alt uden at det behøver at koste en formue.

I DASU regi kan du køre gokart, fra du er fem år.

Hvor foregår det?
I Danmark findes der 16 godkendte gokartbaner fordelt over hele landet. På alle baner køres der både træning et par gange om ugen samt løb i sæsonen, der strækker sig fra marts til sidst i oktober. Der køres alle typer af løb, og herhjemme afvikles der alle typer mesterskaber lige fra klubmesterskaber til danmarksmesterskaber.

Hvordan kommer jeg i gang?
Man køber selv sin gokart og det nødvendige udstyr og kan derpå køre træning og løb. I gokart-klubberne har mange medlemmer stor erfaring fra sporten, og de giver gerne gode råd og vejledning, f.eks. om køb af brugt gokart og det nødvendige udstyr.

Krav til personlig udrustning
Gyldig licens, godkendt styrthjelm, køredragt, handsker og støvler.

Krav til køretøjet
Karten skal overholde DASUs reglement