Sydsjællands Automobil Klub blev stiftet den 2.november 1959 som en ”udbryderklub” fra den daværende Vordingborg og Omegns Motorklub.

Aktiviteterne de første år var mest orienteringsløb, men blev ret hurtigt udvidet med pålidelighedsløb og rally. Allerede i 1960 blev det første ”Svend Gjønge Rally” kørt. Rally dengang var af en nogen anden karakter end den, vi kender i dag. Etaperne var en blanding af orientering, pålidelighed, manøvreprøver og kortere hastighedsprøver på afspærrede områder.

I årenes løb er Gjønge Rally kørt i alt 31 gange, sidst i 2015, og er det ældste danske rally. Langt de fleste gange har Gjønge Rally været tællende til DM serien.

Efter en lang og sej kamp blev aktiviteterne i 2004 udvidet med en gokart afdeling. Vi har vores egen bane, Barmosen, beliggende i et kommunalt aktivitetsområde i Ornebjerg ved Vordingborg. Her har vi vores eget klubhus, hvor der ud over de praktiske faciliteter som toilet, bad og generelt. Klubhuset benyttes også til kurser af forskellig slags indenfor motorsporten.

Gokartbanen er 811 m lang og udstyret med magnetstriber til laptimer og lysanlæg. Vi arrangerer som regel 2-3 åbne stævner og 6 klubløb hvert år, samt diverse sociale arrangementer,

Indenfor vejsport dyrker vores medlemmer orienteringsløb, klubrally og rally, men du kan løse licens til alle former for firehjulet motorsport, lige fra dragracing, DTC og til radiostyrede modelbiler.

Sydsjællands Automobil Klub er medlem af DASU, Dansk Automobil Sports Union, der igen er medlem af Danmarks Idræts Forbund. DASU’s medlemsklubber er de eneste, der har lov til at organisere motorløb i Danmark.

Klubben har ca. 200 medlemmer.